Polen blijft koploper, Denen tonen ook in Armenië vorm

WK-kwalificatie: Polen-Kazachstan

Polen heeft zich hersteld van de zware nederlaag in en tegen Denemarken (4-0) van afgelopen vrijdag. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan won de koploper van groep E met 3-0.

Oud-Ajacied Arek Milik kopte al na elf minuten het eerste doelpunt van dichtbij binnen, maar pas een kwartier voor tijd wist Kamil Glik de bevrijdende tweede treffer op het scorebord te zetten, eveneens met een kopbal.

Robert Lewandowski, van wie eerst nog een zuiver doelpunt werd afgekeurd, tekende uit een strafschop de eindstand aan. Met nog twee duels te spelen heeft Polen een voorsprong van drie punten op Denemarken en Montenegro.

WK-kwalificatie: Armenië-Denemarken

Denemarken dendert door

De Denen namen de goede vorm van de 4-0 tegen Polen mee naar Armenië en waren in Jerevan met 4-1 te sterk voor de thuisploeg.

Armenië, dat een jaar geleden met maar 1-0 verloor in Kopenhagen, had een prima start: met een heerlijke knal in de verre hoek zorgde Ruslan Koryan voor 1-0.

Daarna was Denemarken, waar Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen een basisplaats had, Ajacied Lasse Schöne vlak voor tijd inviel en Kasper Dolberg de hele wedstrijd op de bank bleef, de bovenliggende partij.

Thomas Delaney (hij kon vrij inkoppen) en Christian Eriksen (prachtige vrije trap over de muur) zorgden nog voor de pauze voor 1-2.

Beslissing in tweede helft

Na rust viel het allemaal wat tegen en pas in de slotfase liep Denemarken uit dankzij Delaney, die scoorde met een afstandsschot en een kopbal.

WK-kwalificatie: Montenegro-Roemenië

Montenegro blijft in het spoor

Aanvoerder Stevan Jovetic kopte Montenegro een kwartier voor tijd langs Roemenië en bezorgde zijn ploeg daardoor een 1-0 zege. Door de winst blijven de Montenegrijnen tweede in groep.

Denemarken heeft net zoveel punten en hetzelfde doelsaldo maar verloor het onderlinge duel vorig jaar in eigen huis. In de volgende speelronde staan beide landen tegenover elkaar in Montenegro.