Vakantiegangers in Lloret de Mar
NOS Nieuws

Meer vakantiegangers vragen om hulp

Bij Alarmcentrale Eurocross Assistance zijn de afgelopen zomervakantie meer telefoontjes binnengekomen dan het jaar ervoor. 54.000 Nederlanders klopten aan voor hulp; dat zijn er ruim 2500 meer dan een jaar eerder.

De meeste meldingen gingen, net als elke zomer, over ernstige darmproblemen. Eurocross kan bijvoorbeeld assisteren wanneer iemand naar het ziekenhuis moet voor een behandeling met een infuus.

Ongelukken

Volgens Eurocross kwamen er deze zomer ook veel meldingen binnen over ongevallen waarbij mensen ernstig letsel opliepen. Het ging dan voornamelijk om ongelukken met fietsen, scooters en quads.

De meeste hulpaanvragen kwamen uit Spanje. Daarna volgden Frankrijk en Duitsland. Het aantal aanvragen uit Griekenland verdubbelde ten opzichte van voorgaande jaren, zegt Eurocross.

Hartinfarcten

Wat opviel aan de cijfers is dat dat er dit jaar relatief veel jonge mensen een hartinfarct of beroerte kregen tijdens hun vakantie. In juli en augustus kreeg de alarmcentrale 55 meldingen van beroertes binnen; een toename van tien procent in vergelijking met vorig jaar. 1 op de 3 was onder 55 jaar.

Volgens Eurocross is er geen duidelijke verklaring voor de toename.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl