NOS SportAangepast

Querrey stelt zich nadrukkelijk kandidaat voor finaleplaats US Open

Sam Querrey heeft zich op de US Open nadrukkelijk kandidaat gesteld voor een plaats in de finale. De Amerikaan liet in de achtste finales niets heel van Mischa Zverev: 6-2, 6-2, 6-1.

De Duitser maakte een ronde eerder nog indruk met een zege op John Isner, maar dit was andere koek. Querrey zocht in vrijwel iedere rally direct de aanval en met een indrukwekkende precisie liet hij zijn kansonkogels landen waar hij maar wilde. Alles lukte.

Zverev liet zich ver in de tweede set behandelen aan een onwillige schouder. Maar ook volstrekt fit zou hij kansloos zijn geweest tegen Querrey, die liefst 51 van zijn 81 punten binnenhaalde met winners.

Overige spelers

Querrey moet het nu opnemen tegen Kevin Anderson, eveneens een hardhitter die zich vlotjes in vier sets ontdeed van de Italiaan Paolo Lorenzi. De overige spelers in de onderste helft van het schema zijn de Spanjaard Pablo Carreño en de Argentijn Diego Schwartzman.

Kevin Anderson

Van hen plaatste alleen Querrey zich ooit voor een halve finale op een grandslamtoernooi. Dat deed de Amerikaan nog niet zo lang geleden: op Wimbledon dit jaar hield Marin Cilic hem uit de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl