België heeft WK-ticket binnen na zege op Griekenland

WK-kwalificatie: Griekenland-België

België heeft zich als eerste Europese land geplaatst voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez won zondag met 2-1 bij Griekenland en komt daarmee in groep H op 22 punten.

De Belgen kunnen met twee wedstrijden te spelen daardoor niet meer bijgehaald worden door Griekenland en Bosnië en Herzegovina.

In de eerste helft in Piraeus maakte de thuisploeg de meeste aanspraak op een voorsprong. De Grieken, die moesten winnen om kans te maken op directe kwalificatie, zagen een schot van Anastasios Donis ternauwernood gekeerd worden door de Belgische doelman Thibaut Courtois en een pegel van Kostas Stafylidis belandde op de paal.

Belgen zijn 'gewoon aan overwinningen en plaatsingen'

Het bleef echter lang 0-0 in Piraeus. Oud-Ajacied Jan Vertonghen bracht de Belgen in de 70ste minuut met een afstandsschot op voorsprong.

Lang konden de Belgen niet van de voorsprong genieten want amper drie minuten later tikte Zeca de 1-1 achter Courtois.

Weer een minuut later besliste Romelu Lukaku het duel door de 1-2 binnen te koppen.

WK-kwalificatie: Gibraltar-Bosnië-Herzegovina

Bosnië en Herzegovina ruim langs Gibraltar

Bosnië en Herzegovina won zoals verwacht bij laagvlieger Gibraltar (0-4) en nam de tweede plek in de groep over van de Grieken. Edin Dzeko zette de bezoekers in de 35ste minuut op voorsprong. Kenan Kodro, zoon van Meho Kodro (oud-speler van Real Sociedad en FC Barcelona) maakte na rust de 2-0.

In de slotfase liepen de Bosniërs verder uit door Senad Lulic en opnieuw Dzeko.

Jongeling Fulham bezorgt Estland zege

Eerder op de avond ging Estland er in de slotminuten met de zege vandoor tegen Cyprus. Mattias Kait, jeugdspeler van Fulham, knalde in blessuretijd vanaf de rand van het strafschopgebied de bal achter de verbouwereerde doelman Constantinos Panagi.

Door de nederlaag is Cyprus zo goed als uitgeschakeld voor WK-kwalificatie.

WK-kwalificatie: Estland-Cyprus