Abdi Nageeye komt over de finish ANP
NOS Sport Atletiek Aangepast

Snelle winnaars in Tilburg, Nageeye verbetert Nederlands record

Abdi Nageeye heeft in Tilburg zijn Nederlands record op de tien Engelse mijl (ruim 16 kilometer) aangescherpt. De Nederlandse marathonloper eindigde bij de Tilburg Ten Miles als vierde in 46,26. Daarmee was hij 14 seconden sneller dan zijn oude toptijd die hij twee jaar geleden liep in Tilburg.

De Keniaan Rodgers Kwemoi was, net als vorig jaar, de snelste in Tilburg. Zijn winnende tijd van 45,03 was de beste tijd dit seizoen op deze afstand en de tweede tijd ooit in Tilburg.

Rodgers Kwemoi komt, net als in 2016, als eerste over de finish in Tilburg Pro Shots

Nageeye liep de eerste vijf kilometer nog met de kopgroep mee, maar koos toen zijn eigen tempo. Kwemoi had tot de laatste kilometer tegenstand van zijn landgenoot Evans Chebet, die een paar seconden later finishte.

Ook snelle tijd van Teferi

De race bij de vrouwen, die tien kilometer liepen in plaats van tien Engelse mijl, werd gewonnen door de Ethiopische Senbere Teferi. Ook zij liep de tweede tijd ooit in Tilburg liep. Ze won in 30,38.

Teferi sloeg toe in het tweede gedeelte van de race. Ze bouwde haar voorsprong uit tot 22 seconden op de Keniaanse Agnes Tirop, die tweede werd in 31,00.

Beste Nederlandse atlete was Jip Vastenburg die als negende eindigde in 33,32.

STER reclame