Isco leidt Spanje naar klinkende zege op Italië

Spanje heeft in groep G op zeer overtuigende wijze de topper tegen Italië gewonnen. In Santiago Bernabeu, het stadion van Real Madrid, werd het afgetekend 3-0.

Isco werd de grote man van de wedstrijd. Hij opende de score in de 13e minuut vanuit een vrije trap. Vanaf dat moment bleef Spanje op zoek naar meer doelpunten. Italië kwam geen moment in de wedstrijd.

Kort voor rust was het opnieuw Isco die scoorde. Andrés Iniesta gaf de bal aan Isco, die op 20 meter van de goal stond. Hij nam aan met rechts en schoot de bal hard met links in de verre hoek.

Isco was de man van de wedstrijd met twee doelpunten

Invalbeurt Villa

In de tweede helft maakte invaller Alvaro Morato, tegenwoordig speler van Chelsea, de dramatische avond van Italië compleet. Hij was het eindstation van een prachtige aanval. Op aangeven van Sergio Ramos tikte hij de 3-0 binnen.

In de slotfase gunde bondscoach Julen Lopetegui David Villa zijn rentree. De topscorer van Spanje met 59 goals, spelend bij New York City, zat voor het eerst in drie jaar weer bij de Spaanse selectie en kreeg een staande ovatie bij zijn invalbeurt.

WK-kwalificatie: Albanië-Liechtenstein

Albanië-Liechtenstein

Albanië heeft dankzij een 2-0 overwinning op Liechtenstein nog een theoretische kans op de tweede plaats in groep G. De kans dat de Albanezen over drie wedstrijden op de tweede plaats staan is echter nihil, gezien het feit dat Spanje en Italië respectievelijk de eerste en de tweede plaats bezetten.

De wedstrijd in Elbasan (Albanië) tegen het nietige Liechtenstein verliep moeizaam. Pas in de tweede helft werd er gescoord. Eerst was het Odhise Rroshi die doel trof in de 54ste minuut en twaalf minuten voor tijd bepaalde Ansi Agolli de eindstand op 2-0.

Israël en Macedonië lieten de supporters niet echt smullen. De wedstrijd in Haifa eindigde in een 1-0 overwinning voor de bezoekers. Oudgediende Goran Pandev was in de 74ste minuut de maker van het enige doelpunt.

WK-kwalificatie: Israël-Macedonië