Dick Advocaat op de persconferentie ANP

Advocaat kondigt wijzigingen aan, Vilhena speelt

tijd van publicatie Aangepast

Tonny Vilhena begint zondagavond in de basis bij Oranje in het duel met Bulgarije. "Dat kan ik wel zeggen", aldus Dick Advocaat zaterdagmiddag op de persconferentie in Alkmaar.

De Feyenoorder zal de plaats innemen van Kevin Strootman, die geschorst is na zijn rode kaart tegen Frankrijk. Advocaat kondigde in de eerste seconden van de bijeenkomst al wijzigingen aan.

"Ik heb onze middenvelders weleens beter zien spelen", lichtte de bondscoach een tip van de sluier op. Ook is de verwachting dat Kenny Tete de plek zal innemen van Timothy Fosu-Mensah.

'Geen spijt'

Spijt van zijn keuzes voor het duel met Frankrijk had hij niet. "Er zat natuurlijk veel druk op die wedstrijd: Frankrijk moest en wij wilden graag. Er was gewoon een verschil in kwaliteit. In negen van de tien gevallen zul je dit soort wedstrijden verliezen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Advocaat gaat ingrijpen: Vilhena in de basis

Aan het einde van de persconferentie kreeg Advocaat nog even de lachers op zijn hand. "We moeten ophouden over Frankrijk", zei de bondscoach streng. "De spelers moeten zichzelf revancheren tegen Bulgarije. Hoe is totaal onbelangrijk. Zo, dat wilde ik nog even kwijt."

"Als de spelers nog steeds in een wak zitten, hoeven we tegen Bulgarije eigenlijk niet meer te spelen. Maar je kan na drie dagen toch wel weer 100 procent gas geven? Dat moeten ze morgen laten zien. Ik verwacht zonder meer revanche. Ze moeten zich revancheren op zichzelf, ook voor onze fans. Dat betekent winnen. Hoe, dat is totaal niet belangrijk. Althans, dat vind ik."

23 spelers op het veld

Het Nederlands elftal heeft zaterdagmiddag met een volledige groep de laatste training afgewerkt voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Bondscoach Dick Advocaat had op het veld van AZ in Alkmaar de beschikking over de 23 spelers, die zijn overgebleven na het vertrek van Robin van Persie (knieblessure) en Kevin Strootman (geschorst).

Oranje ontvangt zondag Bulgarije in de Arena in Amsterdam. Door de nederlaag in Saint-Dénis tegen de Fransen en de overwinning van Bulgarije op Zweden (3-2) zakte de ploeg van Advocaat naar de vierde plaats in groep A.

Met nog drie wedstrijden te gaan, staat Oranje zes punten achter op koploper Frankrijk, drie op Zweden en twee op Bulgarije.

STER Reclame