Italië - Spanje eindigde in oktober vorig jaar in 1-1 EPA

De kraker op de zaterdagse WK-kwalificatieavond is Spanje-Italië. Op sportief én historisch vlak. Want de Italiaanse ploeg keert na 35 jaar voor het eerst terug in Bernabéu, het stadion in Madrid waar de Azzurri in 1982 wereldkampioen werden door West-Duitsland met 3-1 te verslaan.

Een mooie herinnering voor de Italianen, maar tegen Spanje gaat het vanavond (20.45 uur) natuurlijk vooral om de knikkers. De winnaar in Madrid heeft het rechtstreekse ticket naar Rusland zo goed als binnen: beide ploegen hebben nu 16 punten uit zes wedstrijden.

1982: Italië wordt wereldkampioen in Bernabéu Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Show

De Spaanse centrale verdediger Sergio Ramos heeft hoge verwachtingen van het duel. "Het zal een show worden. Een wedstrijd tussen twee van de beste nationale ploegen ter wereld. Het is een historische wedstrijd en we gaan ervan genieten. Hopelijk kunnen we dat na de wedstrijd ook nog zeggen", aldus Ramos.

Volgens de Italiaanse keeper Gianluigi Buffon zijn de Spanjaarden favoriet. "Ons team lijkt op papier minder sterk. Alleen op het laatste EK waren we duidelijk beter (2-0 in de achtste finales, red.). Maar toen hadden de Spanjaarden wat minder zelfvertrouwen. Wij vinden altijd wel een manier om goed te presteren", aldus de routinier.

'Spanje-Italië zal een grote show worden' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De statistieken zijn inderdaad in het voordeel van de Spanjaarden. In de eerste ontmoeting voor deze WK-kwalificatie in Turijn speelden Spanje en Italië met 1-1 gelijk. De Italianen kwamen daar toen goed mee weg, want Spanje was beter. Dankzij een benutte strafschop in de slotfase hielden de Azzurri toch nog een punt over aan het duel.

69 wedstrijden ongeslagen

Daarbij is Spanje ook bezig aan een indrukwekkende reeks: in bijna 24,5 jaar zijn de Spanjaarden al 69 WK-kwalificatiewedstrijden ongeslagen. Ook Italië heeft al lang niet verloren in kwalificatiewedstrijden: 56 keer op rij in 11 jaar aan EK- en WK-kwalificatieduels.

De Italianen kunnen daarbij niet beschikken over verdediger Giorgio Chiellini. Hij verliet het trainingskamp vrijdag om zich te laten behandelen aan zijn kuit. Chiellini mist dinsdag ook de wedstrijd tegen Israël.

WK-kwalificatie: Italië-Spanje

De stand in groep G

1. Spanje6-16
2. Italië 6-16
3. Albanië 6-9
4. Israël 6-9
5. Macedonië 6-5
6. Liechtenstein6-0

STER reclame