Denemarken zet koploper Polen te kijk

WK-kwalificatie: Denemarken-Polen

Denemarken heeft in groep E met ruime cijfers gewonnen van Polen. De Denen zetten de koploper in de groep met 4-0 te kijk.

Denemarken kwam al snel op voorsprong door een treffer van Thomas Delaney en nog voor rust verdubbelde Andreas Cornelius de score. Na rust kreeg het duel een eredivisietintje, want Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen zette de 3-0 op het scorebord en even later zorgde oud-Ajacied Christian Eriksen voor de eindstand.

Ondanks de overwinning blijft Denemarken derde in de groep, omdat ook Montenegro zijn wedstrijd, tegen Kazachstan, won.

Montenegro blijft het daarmee onverminderd goed doen in de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Ljubisa Tumbakovic versloeg Kazachstan in Astana met 3-0.

Montenegro was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kwam door Marko Vesovic in de 31ste minuut op voorsprong. In de tweede helft gaven Fatos Beciraj en Marko Simic de zege een comfortabel aanzien.

Roemenië-Armenië, de derde wedstrijd in groep E, eindigde in een 1-0 zege voor de thuisploeg. Pas nadat Armenië met tien man kwam te staan na rood voor verdediger Taron Voskanyan zorgde Alexandru Maxim in blessuretijd voor de enige treffer van het duel.

WK-kwalificatie: Roemenië-Armenië