NOS SportAangepast

Marhinde Verkerk verliest strijd om brons bij WK judo

Geen medaille voor Verkerk

Marhinde Verkerk is er niet in geslaagd brons te veroveren bij de WK judo in Boedapest. Ze verloor de strijd om de derde plek in de klasse tot 78 kilogram van Natalie Powell uit Groot-Brittannië. Powell oogde fitter en gooide Verkerk op de rug.

Twee jaar geleden was Verkerk de enige Nederlandse judoka die een medaille haalde tijdens de WK. Ook nu kent de Nederlandse equipe een moeizaam toernooi. Na vijf dagen judoën in Boedapest staat de Nederlandse ploeg nog altijd met lege handen.

Verkerk wint in kwartfinale

Terug na blessure

Verkerk moest de EK een half jaar geleden nog laten schieten vanwege een schouderblessure en gaf een tijdje haar maatschappelijke carrière als binnenhuisarchitecte voorrang. In juli kwam ze terug op de judomat met winst tijdens de Europa Cup in Minsk.

Verkerk judode in Boedapest een sterk toernooi, maar had een paar lange partijen. Haar tegenstander in de strijd om het brons, Powell, had juist extra rust gehad omdat haar tegenstander in de herkansing niet kwam opdagen.

Golden scores

In de halve finale verloor Verkerk met waza-ari van de regerend wereldkampioen Mami Umeki .

Verkerk bereikte de halve finale door in de kwartfinale na een uitputtende strijd na bijna drie minuten in de golden score te winnen. Haar tegenstander, de Italiaanse Assunta Galeone, kreeg een strafje wegens passiviteit.

In de tweede ronde duurde het ook tot in de golden score voordat Verkerk wist te scoren tegen de Poolse Beata Pacut. Alleen de eerste partij won Verkerk eenvoudig, van de Kazachse Albina Amangeldiyeva.

Eerder al werd Guusje Steenhuis in dezelfde gewichtsklasse uitgeschakeld door de Italiaanse Galeone. Het goud in de klasse tot 78 kilogram ging naar de Braziliaanse Mayra Aguiar.

Ook voor Kim Polling en Sanne van Dijke in de klasse tot 70 kilogram werd de WK geen succes. Zij werden vroegtijdig uitgecshakeld.

Halve Finale Verkerk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl