Kishna: ADO altijd mijn club geweest

Kishna: ADO altijd mijn club geweest

Het is zonder twijfel een van de meest verrassende transfers van deze transferwindow. Ricardo Kishna keert terug in Nederland. Hij speelt komend seizoen voor ADO Den Haag, dat hem huurt van Lazio Roma.

Kishna is geboren in Den Haag en speelde van 2001 tot 2010 in de jeugdopleiding van de club. Daarna stapte hij over naar Ajax, dat hem in 2015 verkocht aan Lazio Roma. Afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis bij Lille.

Zijn overstap naar Den Haag lijkt opmerkelijk, maar voor Kishna was het een makkelijke keuze. "ADO is altijd mijn club geweest", laat hij weten tijdens zijn presentatie.

"Het was mijn eerste gedachte om in Nederland naar ADO te gaan, dus het was eigenlijk heel simpel."

Ricardo Kishna als speler van Ajax

"We zijn nu twee wedstrijden onderweg, het hele seizoen ligt nog voor ons, dus ik zie geen problemen. Er staat een goed elftal, er zijn goede spelers aangetrokken. Ik heb er veel vertrouwen in."

Bij ADO wordt een ander soort voetbal gespeeld dan bij de vorige clubs van Kishna en ook de doelstelling van de club is totaal anders. De vraag is dus gerechtvaardigd of die speelstijl wel gaat passen bij vleugelaanvaller.

"Dat moet bij mij gaan passen", zegt hij. "Ik moet mij hier van mijn beste kant gaan laten zien. Dat zal in eerste instantie in het teambelang zijn en wat ik extra kan brengen, moet ik brengen."

  • AFP
    Ricardo Kishna wordt gepresenteerd bij Lille
  • AFP
    Ricardo Kishna in zijn tijd bij Lazio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl