Klaas-Jan Huntelaar
NOS VoetbalAangepast

Opmerkelijk vaak 'welkom terug' in de eredivisie

Er zijn deze zomer weer veel smaakmakers vertrokken uit de eredivisie, gelokt door de vele buitenlandse miljoenen. Het lot van de Nederlandse voetbalclubs.

De gaten die de sterspelers achterlaten worden opmerkelijk vaak opgevuld door spelers die al een verleden hebben in de Nederlandse competitie. Een elftal 'comeback kids'.

Ajax

De Amsterdamse club haalde twee oudgedienden terug naar de Arena. Klaas-Jan Huntelaar speelde tussen 2006 en 2008 in de Arena. Siem de Jong verdedigde vanaf 20007 zeven seizoenen de kleuren van Ajax.

Twee andere oud-Ajacieden kwam ook terug naar de eredivisie, Ricardo van Rhijn speelt dit seizoen bij AZ, Urby Emanuelson staat onder contract bij FC Utrecht.

Ricardo van Rhijn in actie bij Club Brugge

ADO Den Haag

Ook ADO Den Haag haalde twee oud-spelers terug. Clubicoon Lex Immers keerde na een avontuur in Wales en België terug in de residentie.

De Haagse club verraste met de terugkeer van Ricardo Kishna. Hij is geboren in Den Haag en speelde daar negen jaar in de jeugdopleiding. Kishna is nog eigendom van Lazio Roma en wordt gehuurd.

ADO zag een andere oud-speler ook terugkeren in de eredivisie; keeper Martin Hansen stond twee jaar onder de lat in Den Haag. Na een avontuur bij Ingolstadt speelt de Deense keeper nu bij Heerenveen.

2016: fenomenaal hakje van doelman Hansen tegen PSV

Feyenoord

Feyenoord zag ook twee oud-spelers terugkeren. Jean-Paul Boëtius is dit seizoen weer actief in De Kuip. De vleugelaanvaller stond de afgelopen jaren onder contract bij Basel.

Luc Castaignos zet zijn carrière voort bij Vitesse. De spits speelde de afgelopen jaren onder meer voor Internazionale en Sporting Portugal.

Twee spitsen maken dit seizoen ook hun comeback in de eredivisie. Lars Veldwijk staat onder contract bij FC Groningen. Robert Mühren speelt dit seizoen bij Sparta.

Luc Castaignos bij zijn presentatie als speler van Vitesse

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl