De kranten zijn eensgezind in hun oordeel over Oranje
NOS VoetbalAangepast

'Dit Oranje heeft niets te zoeken op het WK'

Na de ruime nederlaag in Frankrijk (4-0) zijn de Nederlandse kranten eensgezind in hun oordeel over het keurkorps van Dick Advocaat. "Oranje kreeg voetballes van de Fransen en heeft niets op het WK te zoeken."

De Telegraaf kopt met 'Dreun Oranje', AD Sportwereld noemt de oorwassing 'Pijnlijk & gênant' en de Volkskrant benadrukt de benarde positie waarin het Nederlands elftal zich bevindt: 'Oranje op de rand van uitschakeling'.

WK-kwalificatie: Frankrijk-Nederland

Vooral het verschil in kwaliteit tussen de Fransen en het team van Advocaat is volgens de dagbladen onthutsend. Mike Verweij, die zich afvraagt of Oranje wel thuishoort op het WK, spreekt in De Telegraaf over een 'Les modern voetbal' voor Nederland.

"De Fransen, die niet eens op de toppen van hun kunnen speelden, waren fysiek vele malen sterker, conditioneel de baas en technisch superieur."

Opvolgers?

Willem Vissers is in de Volkskrant zelfs wat stelliger dan Verweij. "Dit Oranje, vierde in de stand nu, heeft niets te zoeken op het WK. Frankrijk was een klasse of vijf beter."

Hij trekt daarom ook aan de bel. "Nederland zien voetballen is een schreeuw om meer tweebenigheid bij voetballers, om een opleiding tot betere technische vaardigheden, voor meer inhoud ook, loopvermogen. Oranje heeft altijd topteams gehad en zal weer topteams krijgen, maar het is de vraag waar de opvolgers van Robben, Sneijder en Van Persie blijven."`

Arjen Robben druipt af na de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk

Wanhoop en mislukking

In AD Sportwereld is Sjoerd Mossou hard in zijn oordeel. 'Alles ademt wanhoop en mislukking', kopt hij boven zijn stuk. "Vanuit Bulgarije kwam zowaar nog wat opbeurend nieuws, maar het is bijna niet meer voor te stellen: dit Oranje op het WK in Rusland."

"Hooguit mathematisch is er nog wat hoop, voetballend is er goedbeschouwd geen vleugje perspectief meer over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl