Lionel Messi en Luis Suárez, ploeggenoten bij Barcelona, omhelzen elkaar

Uruguay en Argentinië schieten weinig op met punt

Argentinië en Uruguay zijn in de vijftiende speelronde van de WK-kwalificatiereeks in Zuid-Amerika weinig opgeschoten. De twee landen speelden in Montevideo met 0-0 gelijk.

De wedstrijd stelde danig teleur. In de eerste helft was de thuisploeg beter en na rust had Argentinië de boventoon, maar tot veel kansen leidde dit niet.

Uruguay zag een goal van Diego Godin vanwege buitenspel afgekeurd worden. Luis Suárez was een keer dicht bij een treffer met een schot dat net over het doel zeilde.

De Argentijnen stichtten gevaar via Lucas Biglia en Lionel Messi. Gescoord werd er echter niet. En dat was vooral voor de bezoekers vervelend.

Drie speelrondes

Met nog drie speelrondes voor de boeg staat Uruguay derde en Argentinië vijfde. De eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer vijf speelt een play-off tegen de nummer een van Oceanië.

Het enige land dat zich al enige tijd zeker weet van plaatsing voor het WK in Rusland is Brazilië. De Goddelijke Kanaries verstevigden hun eerste plaats in de groep door met 2-0 te winnen van Ecuador. Paulinho en Philippe Coutinho waren trefzeker.

Coutinho

Met name de treffer van Coutinho was opmerkelijk. De aanvallende middenvelder speelde dit seizoen nog geen minuut voor zijn club Liverpool.

Reden daarvoor zou een rugblessure zijn, maar het vermoeden bestond ook dat de Braziliaan met zijn hoofd bij een transfer naar FC Barcelona zou zijn geweest. Die overgang kwam er uiteindelijk niet.