Bulgarije juicht na een doelpunt tegen Zweden

Bulgarije wipt over Oranje heen na zege op Zweden

Bulgarije reist met een goed gevoel af naar Nederland voor het WK-kwalificatieduel van zondag. Na de 3-2 zege op Zweden staan de Bulgaren op de derde plek in groep A, twee punten voor Oranje.

Er vielen in Sofia liefst vier treffers in de eerste helft, telkens met het hoofd gemaakt. Ex-PSV'er Stanislav Manolev zette de Bulgaren na twaalf minuten op voorsprong na een voorzet van Georgi Milanov.

Zweden zag vervolgens een penalty van Emil Forsberg worden gestopt door Plamen Iliev, maar kwam iets voor het half uur toch langszij. Mikael Lustig kopte raak uit een hoekschop van Ludwig Augustinsson.

Honger

Daarmee was de honger nog niet gestild bij beide landen. Georgi Kostadinov en Marcus Berg, ook met een eredivisieverleden, bepaalden de ruststand op 2-2. De Bulgaarse bondscoach Petar Hubchev zat toen al even op de tribune na aanmerkingen op de leiding.

Na rust voorkwam doelman Iliev een derde Zweedse goal door tot twee keer toe een vrije trap van Forsberg te pareren. Bulgarije had het uiteindelijk het laatste woord, want zo'n tien minuten voor tijd schoot Ivailo Chochev de 3-2 tegen de touwen.

Luxemburg behaalde zijn eerste winst in de poule door Wit-Rusland verrassend met 1-0 te verslaan.

Cristiano Ronaldo de gevierde man

In groep B maakten Zwitserland en achtervolger Portugal geen fout tegen respectievelijk Andorra (3-0) en de Faeröer Eilanden (5-1).

Met zijn hattrick kwam Cristiano Ronaldo op een totaal van 78 interlanddoelpunten en daarmee passeerde hij de Braziliaanse legende Pelé.

WK-kwalificatie: Portugal-Faröer

Zwitserland behoudt drie punten voorsprong op de Europees kampioen. Het derde groepsduel, tussen Hongarije en Letland, eindigde in 3-1.

België haalt uit

In groep H leefde België zich uit tegen Gibraltar: 9-0. Axel Witsel vertolkte zowel een positieve als een negatieve hoofdrol.

Met een fantastische omhaal zorgde hij in de eerste helft voor de 4-0, maar niet veel later moest Witsel met rood van het veld na een harde charge op het middenveld.

WK-kwalificatie: België-Gibraltar

Griekenland bleef tegen Estland steken op 0-0, maar behield de tweede plaats. Bosnië-Herzegovina ging namelijk met 3-2 onderuit op Cyprus.

WK-kwalificatie: Cyprus - Bosnië-Herzegovina