Zoektocht naar Maëlys De Araujo
NOS NieuwsAangepast

Man aangehouden voor mysterieuze vermissing van 9-jarig Frans meisje

In Frankrijk wordt het nieuws gedomineerd door een mysterieuze vermissing van een 9-jarig meisje. Maëlys De Araujo is al vijf dagen vermist en er is geen spoor van haar te vinden. Vandaag is er een man aangehouden.

"Het houdt de gemoederen in Frankrijk bezig. Is het een moord of een ontvoering? Mensen speculeren erop los", zegt correspondent Frank Renout.

Tijdens een bruiloftsfeest gingen kinderen van de gasten samen slapen op een kamer, terwijl het feest nog bezig was. Maëlys werd om 03.00 uur voor het laatst gezien, daarna werd niets meer van haar vernomen. In eerste instantie werd nog gedacht dat ze zich misschien verstopte, maar na een uur zoeken werd de politie gebeld.

De politie heeft allerlei middelen ingezet om het meisje te vinden: politiehonden, helikopters en duikers. "Ook buurtbewoners van het dorpje zijn gaan zoeken, nog los van de politie", weet Renout.

Zoektocht naar Maëlys De Araujo

De aangehouden man was aanwezig op de bruiloft en stond op een lijst van zedendelinquenten. Hij was al eerder verhoord en gaf toen onduidelijke verklaringen, schrijft Le Parisien. Nu is hij opnieuw gearresteerd.

Ondanks de aanhouding is het meisje nog steeds niet gevonden. Hoe langer het duurt, hoe kleiner de hoop wordt om het meisje in leven te vinden, stelt de Franse krant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl