Didier Deschamps op de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Deschamps: Oranje blijft sterk team, met veel talent

Didier Deschamps liet woensdagavond op de persconferentie voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel met het Nederlands elftal niet in zijn kaarten kijken, net als collega Dick Advocaat.

Wel sprak hij op de persconferentie met respect over Oranje, ondanks de magere jaren. "Natuurlijk was de afwezigheid op het EK van vorig jaar een fikse teleurstelling, maar dat betekent niet gelijk dat ze er niks meer van kunnen. Nederland heeft een nieuwe generatie, met heel veel talent. Wij zullen sterk moeten presteren voor een goed resultaat."

De 2-1 nederlaag in juni tegen Zweden hebben de Fransen inmiddels verwerkt. "Voor ons geen reden om te gaan panikeren", zei Deschamps. "Nederland is een hele andere tegenstander en deze wedstrijd staat weer op zich. Het wordt een belangrijke. Wij willen winnen, met de steun van het publiek in onze rug."

Frankrijk niet geheel zonder kopzorgen

Hugo Lloris vertolkte een negatieve hoofdrol in Zweden door in de slotfase te blunderen, waardoor Ola Toivonen de winnende goal maakte. De doelman is op zijn hoede voor Oranje.

"Ik verwacht een sterke tegenstander, die vecht voor misschien wel z'n laatste kans. Robin van Persie, Wesley Sneijder en Arjen Robben zijn er, in tegenstelling tot het eerste onderling duel, nu wel bij. Kwaliteitsspelers waar we voor op moeten passen", aldus Lloris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl