Kirsten Wild is de snelste in Arnhem Orange Pictures

Kirsten Wild heeft de tweede etappe van de Ladies Tour op haar naam geschreven. De winnares van het brons bij het afgelopen WK in Qatar was na een etappe over 132,8 kilometer van Eibergen naar Arnhem de snelste in de massasprint. De Italiaanse Maria Giulia Cofalonieri werd op gepaste afstand tweede, voor Lisa Brennauer.

Voor de 34-jarige Wild was het al haar tiende ritzege in de Nederlandse etappekoers en de 70ste profzege in haar loopbaan. "Het blijft speciaal, zeker op eigen terrein", jubelde Wild. "Winnen in eigen land is gewoon heel cool."

Wild sprint in Ladies Tour naar 70ste profzege Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dappere Japanse

De prijs voor de strijdlustigste renner was zonder enige twijfel voor Eri Yonamine. De Japanse die voor de Franse formatie FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope uitkomt, ontsnapte na zo'n 20 kilometer, reed ruim 50 kilometer solo voordat ze gezelschap kreeg van Ilona Hoeksma en Winanda Spoor.

Ook in die kopgroep deed Yonamine het meeste werk en toen de voorsprong op het peloton begon terug te lopen, liet ze haar metgezellen opnieuw achter. De dappere Japanse hield knap stand tegen de sprintersploegen, maar moest twee kilometer voor de streep toch het hoofd buigen.

Wild sprintte vervolgens onbedreigd naar de zege. Yonamine moest het doen met de prijs voor de strijdlust en het applaus van de toeschouwers.

Van Vleuten behoudt leiding

De leiderstrui van Annemiek van Vleuten kwam niet in gevaar. De Wageningse, die dinsdag de proloog won in haar woonplaats, heeft vijf seconden voorsprong op Ellen van Dijk.

STER reclame