De ploeg van QuickStep tijdens de eerste etappe van de Vuelta, een ploegentijdrit in Nîmes
NOS WielrennenAangepast

52 ritten, 14 zeges: QuickStep is veelvraat in grote rondes

Dit jaar zijn tot nu toe 52 dagprijzen verdeeld in de drie grote wielerrondes. Met nog elf ritten te gaan in de Vuelta, staat de teller van het Belgische QuickStep op 14. En daarmee staat de ploeg van Patrick Lefevere op eenzame hoogte. De nummer twee, Sunweb, heeft 'slechts' 6 zeges.

Matteo Trentin zorgde dinsdag voor het vierde champagnemoment van deze Vuelta. Daarmee is QuickStep nog een zege verwijderd van het gemiddelde dit jaar in de grote rondes.

Zeges QuickStep in 2017

Giro (5)Gaviria (3de etappe, 5de, 12de en 13de) en Jungels (15de)
Tour (5)Kittel (2de, 6de, 7de, 10de en 11de)
Vuelta (4)Lampaert (2de), Trentin (4de en 10de) en Alaphilippe (8ste)

In totaal won QuickStep dit jaar al 46 profkoersen, waaronder de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race (beide gewonnen door Gilbert).

Of QuickStep de zegereeks ook volgend jaar kan volhouden, is de vraag. Zo verruilt Matteo Trentin QuickStep namelijk voor Orica-Scott. Ook sprintkanon Marcel Kittel gaat de ploeg verlaten. De Duitser, dit jaar goed voor vijf sprintzeges in de Tour, rijdt volgend jaar voor Katusha.

'Arm' Katusha

Dat is juist de ploeg die diep in de buidel tast voor Kittel; de Zwitserse formatie is namelijk de enige WorldTour-ploeg die in de drie grote rondes dit jaar nog geen enkele keer mocht juichen.

Ritzeges per WorldTour-ploeg in grote ronden

1. QuickStep14
2. Sunweb6
3. BMC, Sky, Bora, Lotto-Jumbo3
7. 8 ploegen, o.a. Movistar2
15. 3 ploegen, o.a. Trek 1
18. Katusha0
* De procontinentale ploeg Direct Énergie won met Lilian Calméjane een rit in de Tour

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl