Hifumi Abe laat Georgii Zantaraia vliegen
NOS SportAangepast

Na twee dagen WK judo is Japan nog ongeslagen

De WK in Hongarije zijn twee dagen oud en Japan heeft nog een score van 100 procent. Vier onderdelen (twee bij de mannen en twee bij de vrouwen) leverden vier keer goud op. Maandag mochten Naohisa Takato en Funa Tonaki juichen, dinsdag stonden er weer twee Japanners op de hoogste trede.

In de klasse tot 66 kilo was Hifumi Abe de allerbeste. Hij rekende in de finale met ippon af met Michail Poeljajev. Voor de Rus waren de druiven zuur, want ook bij de afgelopen twee WK's verloor hij de finale. De pas 20-jarige Abe, die al goud won op de grandslamtoernooien in Tokio en Parijs, greep het goud met een schitterende heupworp.

Ai Shishime

Ai Shishime is de nieuwe wereldkampioen in de categorie tot 52 kilo. Ze was in de eindstrijd haar landgenote Natsumi Tsunoda met ippon de baas. Tsunoda had vorig jaar in Tokio het enige eerdere onderlinge duel gewonnen, maar nu trok de tweevoudig Aziatisch kampioene aan het langste eind. Shishime was geduldig met de pakking, maar toen ze na 2,5 minuut haar linkerhand in de nek van Tsunoda kon leggen, was het ook direct raak: ippon na Uchi-mata.

Nederlanders in actie

Woensdag komen voor het eerst Nederlanders op de WK in actie. Sam van 't Westende en Margriet Bergstra zullen proberen de hegemonie van de Japanners te doorbreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl