Van Vleuten juicht in 'haar' Wageningen
NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten wint proloog in eigen stad: 'echt tof!'

Annemiek van Vleuten heeft de proloog van de Boels Ladies Tour gewonnen en is daardoor de eerste leider in de rittenkoers, die tot en met zondag duurt.

De renster van Orica-Scott had voor de 4,3 kilometer lange tijdrit door haar woonplaats Wageningen 5.47 nodig. Ellen van Dijk had vijf seconden meer nodig.

De Duitse Lisa Brennauer (Canyon SRAM) eindigde als derde op elf seconden, waarmee ze een volledig Nederlands podium in de weg stond. Olympisch wegkampioene Anna van der Breggen werd vierde op vijftien seconden.

"Dit is echt tof", sprak een stralende Van Vleuten na afloop in Wageningen. "Om in je eigen stad te fietsen is toch wel heel speciaal."

De 34-jarige renster startte vroeg en moest daarom lang wachten totdat de laatste vrouw binnen was. "Normaal zit je dan alleen, maar nu had ik zoveel vrienden en familie hier, waardoor het gewoon hartstikke leuk was om te wachten."

Zes ritten

Woensdag staat er een etappe van Eibergen naar Arnhem op het programma. Een dag later volgt een tijdrit van 16,8 kilometer in Roosendaal. Daarna duikt het peloton Limburg in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl