ANP

De jongen die is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Savannah, wordt toch verdacht van moord. Eerder ging het Openbaar Ministerie nog uit van doodslag.

De 16-jarige jongen uit Den Bosch werd enige dagen na de dood van Savannah aangehouden. Onderzoek naar het internetverkeer van de verdachte maakt dat de verdenking omgezet werd van doodslag naar moord. Wat er uit de internetgegevens duidelijk is geworden, is niet bekendgemaakt.

Het verschil in doodslag en moord zit in de voorbedachte raad: justitie gaat er blijkbaar nu van uit dat de Bosschenaar vooraf al van plan was Savannah om het leven te brengen. Volgende week is de pro-formazitting in de zaak.

Romy

Het Bunschotense meisje was enige dagen vermist. Zondag 4 juni werd haar lichaam gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten. Daar is later nog gezocht naar de portemonnee en de telefoon van Savannah, maar die werden niet gevonden.

Twee dagen eerder was in Achterveld het lichaam van Romy uit Hoevelaken gevonden, een kleine 20 kilometer verderop. Ook zij kwam door een misdrijf om het leven. Daar zit een 14-jarige jongen uit Lunteren voor vast.

STER reclame