Kiki Bertens verliest in de eerste ronde op de US Open
NOS SportAangepast

Bertens en Hogenkamp snel klaar op US Open

Kiki Bertens heeft bij haar zesde US Open in de eerste ronde haar meerdere moeten erkennen in Maria Sakkaria. De Griekse (WTA-95) won met 6-3, 6-4 van de nummer 27 van de wereld, die alleen in 2012 en 2015 de tweede ronde bereikte.

Bertens speelde een belabberde eerste set, waarin haar service onder de maat was. Ze veerde na 0-4 iets op, maar kon alleen de score een iets draaglijker aanzien geven.

Wanhopen was niet nodig, want vorig jaar verloor ze in Hobart tegen Sakkaria ook de eerste set, maar was ze daarna superieur (4-6, 6-0, 6-1). Ook nu toonde Bertens in de tweede set herstel, maar dat stopte bij 4-5 toen ze haar opslag en dus het duel verloor.

Richel Hogenkamp verloor in de eerste ronde van Arina Rodionova

Hogenkamp ook onderuit

Voor Richèl Hogenkamp viel ook in de eerste ronde het doek. De Australische Arina Rodionova won met 7-5, 7-5 van de mondiale nummer 101, die vorig jaar bij haar debuut in New York wel tot de tweede ronde reikte.

Hogenkamp verspeelde in de eerste set een 4-2 voorsprong. Ze verzuimde op 4-4 een van haar vier kansen op een nieuwe break te verzilveren, waarna Rodionova (WTA-134) de set simpel naar zich toe trok op de opslag van Hogenkamp.

US Open-debutante Rodionova verloor in de tweede set weer direct haar service, maar nu brak ze direct terug en liep ze uit naar 5-3. Hogenkamp kwam nog terug tot 5-5, maar won daarna geen game meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl