Bram Tankink ziet af op de flanken van de Stelvio in de afgelopen Ronde van Italië.
NOS WielrennenAangepast

Tankink gaat nog een jaar door bij Lotto-Jumbo

Bram Tankink heeft voor een jaar bijgetekend bij Lotto-Jumbo. De 38-jarige Nederlander begint volgend jaar aan zijn achttiende seizoen als profwielrenner.

Eerder dit seizoen twijfelde Tankink nog over voortzetting van zijn loopbaan, al wist hij zelf wel wat hij het liefste zou doen. "Ik ben niet versleten, ben wel gemotiveerd en heb altijd zin om te trainen. Dan is oud geen reden om te stoppen." zei Tankink in De Avondetappe.

Meesterknecht

Tankink debuteerde in 2001 als prof bij Domo-Farm Frites, de ploeg van Johan Museeuw en Servais Knaven. In totaal reed hij zeven seizoenen voor de Belgische formatie en ontwikkelde zich als een gewaardeerde knecht, die zowel in het voorjaar als in de grote rondes tot zijn recht kwam.

In Belgische dienst boekte Tankink zijn enige twee profzeges. In 2005 won hij een rit in de Ronde van Duitsland. Drie jaar later was hij de beste in de Grote Prijs Jef Scherens.

Met Bram Tankink in het peloton is het nooit saai

In 2008 stapte de goedlachse Tankink over naar Rabobank. Bij die ploeg (en de opvolgers Blanco, Belkin en Lotto-Jumbo) is Tankink bezig aan zijn elfde seizoen.

Tankink reed al zeventien grote rondes en deed dat niet onverdienstelijk. In de Tour, de Giro en de Vuelta eindigde hij al eens bij de beste veertig. Slechts drie keer reed Tankink een grote ronde niet uit, een daarvan was de Giro afgelopen mei.

Sfeer

"Bram haalde dit seizoen weer een heel hoog niveau en daarmee is hij van grote waarde voor ons", vertelt manager Richard Plugge op de ploegwebsite.

"Ook voor de sfeer binnen de ploeg is hij een belangrijke pion. Daarnaast is hij een goede mentor voor de jonkies in de selectie. Hopelijk kan Bram zijn carrière op een mooie manier bij onze ploeg afsluiten, wanneer dat ook mag zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl