AFP
NOS Nieuws

Invallen bij Duitse extremisten die politici wilden doden

In de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern heeft de politie invallen gedaan bij de woningen en werkplekken van twee rechtsextremisten, onder wie een medewerker van de politie. Het Openbaar Ministerie denkt dat zij van plan waren om linkse politici te ontvoeren en vermoorden.

De verdachten zouden bang zijn geweest dat het vluchtelingenbeleid van Duitsland het land te gronde richt. Ze hadden volgens het OM daarom voedsel en munitie opgeslagen en waren begonnen met het voorbereiden van de ontvoeringen.

"De verdachten wilden de door hen gevreesde crisis aangrijpen om politici van het linkse spectrum vast te zetten en met hun wapens te doden", staat in een verklaring van justitie. De mannen zouden een lijst van mogelijke slachtoffers hebben opgesteld.

Andere invallen

De verdachte medewerker van de politie werkte in de stad Ludwigslust, zo'n 150 kilometer ten noordwesten van Berlijn. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Mecklenburg-Vorpommern zijn tegen hem disciplinaire maatregelen genomen.

Het Duitse OM heeft ook invallen gedaan bij mensen die zelf geen verdachte zijn, maar die wel met de verdachten in contact stonden. Een van hen werkt ook bij de politie.

Verkiezingen

Dit weekend zei bondskanselier Merkel in een interview met Welt am Sonntag dat ze geen spijt heeft van haar besluit uit 2015 om de Duitse grenzen voor vluchtelingen open te laten. Die beslissing leidde tot hevige kritiek op haar regering.

Merkel voegde er in het interview aan toe dat ze zich in haar campagne niet laat beïnvloeden door boze opmerkingen. Over een maand zijn er Bondsdagverkiezingen in Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl