Netanyahu (rechts) hield een persconferentie met VN-secretaris-generaal Guterres in Jeruzalem
NOS Nieuws

Netanyahu: Iran bouwt raketfabrieken in Libanon en Syrië

De Israëlische premier Netanyahu zegt dat Iran bezig is met het bouwen van fabrieken voor de productie van precisiegeleide raketten. Volgens Netanyahu komen de fabrieken in de buurlanden Libanon en Syrië en wil Iran met de wapens Israël kunnen vernietigen.

Netanyahu uitte zijn beschuldigingen tijdens een ontmoeting met VN-topman Guterres in Jeruzalem. "Dit is iets wat Israël niet kan accepteren. Dit kan de VN ook niet accepteren", zei Netanyahu.

Satellietbeelden

Twee weken eerder meldden Israëlische media ook al dat Iran bezig was met een fabriek voor langeafstandraketten in het noordwesten van Syrië. Op de Israëlische televisie werden satellietbeelden getoond. Volgens Netanyahu gebruikt Iran Syrië als een militaire uitvalsbasis.

Iran, de aartsvijand van Israël, is een bondgenoot van de Syrische president Assad. Het land helpt Assad met de burgeroorlog in het land. Netanyahu is bang dat Iran een deel van Syrië zal bezetten, waardoor het land er naast Hezbollah in Libanon nog een dreiging in een buurland bij heeft.

De Iraanse president Rohani heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl