NieuwsFoto / Laurens Bosch
NOS NieuwsAangepast

Grote branden in Lijnden en Den Hoorn, veel rookontwikkeling

In Lijnden (NH) heeft een grote brand gewoed in een reeks aaneengeschakelde loodsen. De brandweer werd kort voor vijven gealarmeerd vanwege een binnenbrand, maar moest al snel opschalen omdat de vlammen snel om zich heen grepen en meer loodsen vlam vatten.

In de getroffen loodsen ligt kleding opgeslagen en is een carwash gevestigd. De brand en de enorme rookpluim boven het bedrijventerrein waren zichtbaar vanaf de A9, maar automobilisten hebben er geen hinder van gehad, aldus de brandweer Kennemerland.

Er zijn geen woonhuizen in de buurt van de loodsen. De brandweer heeft geen aanwijzingen dat er asbest in het dak van de loodsen zit.

Den Hoorn

Ook in een bedrijvenpand in Den Hoorn, tussen Delft en Wateringen, heeft afgelopen nacht een uitslaande brand gewoed. Ook daar was sprake van veel rookontwikkeling en er werden explosies gehoord. De brandweer denkt dat dit mogelijk gasflessen zijn geweest.

Eén pand, waarin een kledinginzamelingsbedrijf en een scooterbedrijf zijn gevestigd, wordt als verloren beschouwd. Er wordt een grijpkraan ingezet om te helpen bij het slopen.

Er zijn elf bluswagens en vier hoogwerkers ingezet en omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. De rook trok ook over de nabijgelegen snelweg A4. Elektriciteit en gas op het terrein zijn afgesloten. Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Voor zover bekend zijn er bij beide branden geen gewonden gevallen.

  • Persbureau Marofer
  • Persbureau Marofer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl