NOS VoetbalAangepast

Keizer: ik denk dat Dolberg bij Ajax blijft

Keizer: dit was een lelijke overwinning

Ajax-trainer Marcel Keizer verwacht niet dat hij in de komende dagen Kasper Dolberg nog kwijtraakt. De Deense spits wordt onder andere begeerd door AS Monaco. De transferperiode sluit op 1 september.

"Ik denk dat hij blijft. Dat proef ik uit onze gesprekken, hij voelt zich goed bij de club. En hij is nog hartstikke jong", zei Keizer na de 2-0 overwinning bij VVV-Venlo.

Die zege kreeg maar moeizaam gestalte, zag Keizer. "Het was een lelijke overwinning. We hebben slecht gespeeld, de eerste helft leek nergens op. Na rust hebben we wel kansen gecreëerd, maar dit veld was echt verschrikkelijk om tempo op te maken. Lastig voor een ploeg die het spel moet maken."

Huntelaar

Met het inbrengen van Klaas-Jan Huntelaar halverwege werd de wedstrijd opengebroken. De spits stond aan de basis van de 1-0 van Donny van de Beek. Later besliste een andere invaller, David Neres, het duel.

Keizer roemde Huntelaar na afloop. "Een belangrijke aankoop. Ik heb zeker overwogen om hem met Dolberg te laten beginnen. In de toekomst ga ik dat vaker overwegen. Nu was het iets te kort dag."

Huntelaar zelf bleef rustig onder alle loftuitingen en ziet ruimte voor verbetering bij Ajax. "Ik denk dat we in de tweede helft met iets meer passie hebben gespeeld, we wonnen meer duels en kwamen beter in de wedstrijd. Maar we hebben nog een lange weg te gaan als je ziet hoe we gespeeld hebben... Er moet meer agressie in ons spel komen."

VVV-trainer Maurice Steijn zag Huntelaar ook het verschil maken op het veelbesproken kunstgras in Venlo. "Hij maakt een hele slimme vooractie, kopt de bal goed terug op Van de Beek en bij ons staat een aantal niet op te letten."

"Op basis van de tweede helft was dit natuurlijk een terechte nederlaag. Tot aan de 1-0 hebben we het goed gedaan, maar we waren twee keer niet bij de les en dan ligt hij gelijk twee keer binnen", aldus Steijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl