Feyenoorders vieren het doelpunt van Steven Berghuis

Feyenoord boekt grote zege op pover Willem II

Feyenoord heeft in eigen huis na een aarzelend begin zeer simpel met 5-0 van Willem II gewonnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zodoende de volle buit uit drie duels, terwijl Willem II nog altijd wacht op de eerste punten.

Feyenoord had het heel even lastig met een aanvallend Willem II, maar stond na twintig minuten al op 3-0. Jens Toornstra verlengde een kopbal van Kevin Diks, Steven Berghuis rondde na een mooie aanval knap af en Toornstra tekende met het hoofd uit een voorzet van Diks voor zijn tweede goal.

Vijf minuten voor rust gooide Tonny Vilhena met een harde knal het duel al op slot: 4-0. Om die reden deed het povere Willem II in de tweede helft weinig meer dan tegenhouden. Dat ging beter dan voor de rust, al hoefde Feyenoord, waar Cheick Touré (16) zijn debuut maakte, niet meer echt aan te zetten.

Tien minuten voor tijd werd het nog wel 5-0 via een strafschop. Invaller Michiel Kramer en Jean-Paul Boëtius voelden geen enkele druk en deden zelfs het spelletje 'steen, papier, schaar' om te bepalen wie de strafschop mocht nemen. Boëtius won en hij schoot de bal binnen.