Thierry Baudet spreekt zijn aanhang toe
NOS NieuwsAangepast

Forum voor Democratie zet NVU-lid uit partij

Een lid van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) is uit de partij Forum voor Democratie (FvD) gezet. Het partijlid van de extreemrechtse NVU had zich in maart aangeboden als vrijwilliger voor het organiseren van een verkiezingsbijeenkomst. Hij speelde vervolgens mails en appjes door aan partijvoorzitter Constant Kusters van de NVU.

Kusters gebruikte deze week in een interview met De Kanttekening informatie uit deze mails om aan te tonen dat zijn partij samenwerkt met de partij van Thierry Baudet. In het interview worden screenshots getoond van de mails en een afschrift van een bankrekening voor het huren van de zaal voor de verkiezingsbijeenkomst, die de onderlinge banden zouden aantonen.

Volgens de partij van Thierry Baudet was het de bedoeling van het NVU-lid kennelijk om banden tussen FvD en zijn extreemrechtse partij aan te tonen. "Deze banden zijn er echter niet", benadrukt het partijbestuur in een persbericht. Ook zegt het bestuur dat er van betalingen aan de NVU absoluut geen sprake is. "Dat is tot de bodem uitgezocht."

Banden

FvD benadrukt dat de partij niet gediend is van banden "van welke aard dan ook" met de NVU. "We werken niet samen en zijn dat ook absoluut niet van plan", zegt Henk Otten van het partijbestuur.

Het partijbestuur is woedend dat het NVU-lid de FvD in diskrediet heeft proberen te brengen. De vrijwilliger had zijn lidmaatschap verborgen gehouden. "Als iemand zulke vreemde dingen zegt, wordt hij de partij uitgezet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl