Aanvaller Buckingham Palace gebruikte zwaard

Aangepast
Reuters

De antiterreureenheid van de Britse politie is een onderzoek gestart naar een incident gisteravond bij Buckingham Palace in Londen. Een man met een zwaard viel daar drie politiemensen aan toen die hem wilden arresteren.

De agenten liepen lichte verwondingen op aan hun armen. Ook de aanvaller raakte lichtgewond. Twee van de drie agenten moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

De man viel op bij de politie toen hij rond 21.35 uur stopte met zijn auto op een plek waar hij niet mocht komen, vlak bij een politiebusje. De agenten in het busje stapten uit om de man aan te spreken. Toen zij dat deden haalde hij een zwaard van 120 centimeter lang tevoorschijn, dat voorin zijn auto lag.

De aanval was bij de rotonde voor het paleis EPA

Tijdens de worsteling die ontstond, raakten de agenten en de man lichtgewond. De aanvaller riep meerdere keren "Allahoe akbar", Arabisch voor 'God is groot'. De agenten konden hem uiteindelijk na gebruik van pepperspray arresteren.

Geen andere verdachten

De 26-jarige belager komt uit de omgeving van de stad Luton, zo'n 50 kilometer ten noorden van Londen. Hij wordt vastgehouden op verdenking van terrorisme, mishandeling en het aanvallen van politiemensen.

De politie gaat ervan uit dat de man alleen handelde. Er wordt niet gezocht naar andere verdachten.

Volgens de BBC waren er geen leden van de Britse koninklijke familie aanwezig in het paleis tijdens het incident.

STER Reclame