Mohoric wint de 7de etappe van de Vuelta
NOS WielrennenAangepast

Dagsucces Mohoric in Vuelta, reuzensprong Bol in klassement

Matej Mohoric heeft de zevende etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Sloveen kwam na 207 kilometer van Llíria naar Cuenca solo over de meet. Jetse Bol reed virtueel in het rood en werd zevende.

Op 11 kilometer van de finish ontdeed Mohoric (UAE Emirates) zich, kort nadat de aanvankelijke kopgroep op de Alto del Castillo uiteen was gevallen, van medevluchters Thomas De Gendt, Pawel Poljanski en José Rojas en hij soleerde naar de zege.

Weer virtueel in het rood

Net als woensdag behoorde Bol tot de vroege kopgroep. De voorsprong van de veertien renners kwam op 19 kilometer van de finish boven de 8.55 die Bol scheidde van het rood.

Ritzege Mohoric, reuzensprong Bol

Voor de tweede keer droeg Bol deze week virtueel de rode trui. Ook in de vijfde etappe was hij al even leider. Maar weer werd het voor de Manzana-renner geen realiteit.

Uiteindelijk kwam Bol (zevende op 0.27) maar 0.46 tekort om Chris Froome (18de op 8.38) te onttronen. Wel klom hij van de 32ste naar de zevende plaats.

Kelderman op achterstand

Wilco Kelderman kwam vanwege een lekke band op 20 kilometer van de finish op achterstand binnen. De Sunweb-kopman moest 17 seconden toegeven op zijn concurrenten.

  • NOS
    Klassement na 7de etappe Vuelta
  • NOS
    De eerste 10 in de 7de etappe van de Vuelta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl