Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen had bui liever zondag gezien

Met twee keer een vierde tijd bij de vrije trainingen op Spa-Francorchamps stapte Max Verstappen tevreden uit zijn Red Bull-bolide.

De regen aan het einde van de tweede vrije training zorgde ervoor dat de einduitslag geen voorbode voor de kwalificatie zal zijn, aangezien de verwachting is dat het zaterdag droog blijft.

"Jammer dat de bui nu viel, dat had ik liever zondag gehad. We zullen bij de kwalificatie in ieder geval het derde team zijn", aldus Verstappen.

"Het gat met Mercedes en Ferrari is niet zo groot, maar het is wel een gat. Omdat het zaterdag sowieso niet gaat regenen, is de derde startrij het hoogst haalbare."

Max Verstappen wordt begroet door de vele fans op Spa

Verstappen geniet

Het circuit van Spa wordt ook dit jaar weer aangedaan door veel Verstappen-fans, iets wat de Limburger tijdens de training niet ontging.

"Ik heb erg genoten van mijn rondjes, heb al heel veel oranje gezien. Ik word er ook niet zenuwachtig van, het zorgt voor extra motivatie."

Of het tijdens de race gaat regenen, is nog niet duidelijk, maar Verstappen houdt de moed erin. "Ik hoop dat de weergoden ons zondag helpen, maar dat hebben we niet in de hand."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl