NOS VoetbalAangepast

Advocaat: met principes zou ik hier maar met 12 man staan

Advocaat: we zijn een klein land, altijd golfbeweging

Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben. De een speelde nog nauwelijks, de ander heeft pas net weer een nieuwe club en de derde was lichtgeblesseerd. Dick Advocaat moest vrijdagmiddag tijdens het bekendmaken van zijn selectie bekennen dat er toch wel erg veel spelers met 'een vlekje' bij zitten.

De bondscoach heeft zijn principes (geen spelers oproepen die niet fit zijn) laten varen. "Als ik principieel zou zijn, had ik hier met 12 man gestaan..."

Advocaat maakt zich geen zorgen over de teleurstellende resultaten van de Nederlandse clubs in Europa. "Ik vind dat wel meevallen. Twee maanden geleden stond Ajax in de Europa League-finale. Voor jonge spelers is internationaal voetbal belangrijk, maar voor Oranje is dit niet van invloed. Wat er moet gebeuren bij de Nederlandse clubs? Daar ben ik niet voor...", zei Advocaat in Zeist.

"Er is altijd een golfbeweging. Kijk de cijfers maar na. We zijn een klein land. We kunnen niet altijd aan de top staan."

'Zeker mogelijk'

Oranje heeft drie punten achterstand op Frankrijk en Zweden en is eigenlijk alleen gebaat bij twee overwinningen, te beginnen in Stade de France in Parijs. "Ik denk dat het zeker mogelijk is", zei Advocaat.

"We zullen vanuit een goede organisatie gaan spelen en hebben aanvallende kwaliteiten. Dan is alles mogelijk. Rosenborg kan zo ook van Ajax winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl