Importeurs en autodealers zien de verkoop van nieuwe personenauto's flink stijgen
NOS NieuwsAangepast

Fors meer nieuwe auto's verkocht

De auto- en motorbranche heeft een goed kwartaal achter de rug. De omzet was 5 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Er zijn afgelopen kwartaal fors meer nieuwe personenauto's verkocht in Nederland. Importeurs van auto's zetten ruim 10 procent meer om en autodealers meer dan 7 procent.

Volgens hoofdeconoom van het CBS Peter Hein van Mulligen kwam de stijging vooral voor rekening van leasebedrijven en bedrijven die de auto's zakelijk inzetten. "De stijging van de verkoop van auto's aan particulieren is veel kleiner, zo rond de 1 à 2 procent."

De motorbranche draaide ook een goed kwartaal. Na een dip in de eerste paar maanden van het jaar, steeg de omzet in het tweede kwartaal met ruim 8 procent.

Onderhoud

Autoservicebedrijven naderen met een groei van ruim 4 procent hun omzetniveau van voor de economische crisis. Sinds 2008 was de omzet in het tweede kwartaal niet zo hoog. Garages en reparatiebedrijven hadden zwaar te lijden onder de crisis doordat veel mensen hun reparaties uitstelden, maar sinds twee jaar groeit de omzet onafgebroken.

Handelaren van auto-onderdelen deden met een omzetdaling van 4 procent minder goede zaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl