Schippers (rechts) eindigt teleurstellend vierde; Miller-Uibo wint in Zürich
NOS SportAangepast

Matige Schippers vierde op de 200 meter, Hassan vijfde op de 800 meter

Dafne Schippers is bij de Diamond League finales in Zürich als vierde geëindigd op de 200 meter. Ze werd geklopt door een ontketende Shaunae Miller-Uibo die in 21.88 over de finish kwam. De sprintster uit de Bahama's zette daarmee de op een na snelste tijd van dit jaar neer. De Amerikaanse Elaine Thompson eindigde als tweede, net voor de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou.

Schippers noteerde een tijd van 22.36 seconden en werd daarmee vierde. Twee weken geleden werd ze in Londen nog wereldkampioene in 22.05, terwijl Miller toen genoegen moest nemen met het brons.

De Utrechtse kijkt ontspannen terug op haar race: "Na zo'n belangrijk toernooi (goud op de WK, red) was dit het toetje. Nog lekker een paar wedstrijden lopen en dan uitrusten." Schippers twijfelt nog of ze ook volgende week tijdens de laatste Diamond League-wedstrijd in Brussel loopt.

Dafne Schippers eindigt als vierde op de 200 meter in Zürich

Op de 800 meter werd Sifan Hassan vijfde in 1.57,12. De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya liet opnieuw zien de beste te zijn op deze afstand: zij liep de afstand in 1.55,84. Dat is langzamer dan in de WK-finale in Londen, toen ze 1.55,16 noteerde en daarmee het goud pakte. Voor Semenya is dit de vijfde overwinning in een Diamond League-wedstrijd dit seizoen.

Sifan Hassan op de 800 meter in Zürich

De Brit Mo Farah sloot in Zürich zijn laatste professionele wedstrijd op de baan winnend af. Op de 5 kilometer was de 34-jarige olympisch kampioen de snelste in 13.06.05. Farah gaat zich nu concentreren op het lopen van de marathon.

Mo Farah nog eenmaal op de 5000 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl