Jaarlijks laagwater betekent nat potje cricket op zee

Aangepast
Reuters

Het kan maar één keer per jaar en het kan vaak maar heel even: cricket spelen op de Bramble Bank, een tijdelijke zandbank voor de kust van Southampton. Veel zeeschepen varen op de achtergrond, terwijl de fanatieke spelers om de winst strijden.

De Bramble Bank staat het grootste deel van het jaar onder water. Maar eind augustus of begin september prijkt de zandbank een dag of twee boven het zeewater uit. Als het eindelijk zover is, worden spelers en publiek per boot naar de Bramble Bank gevaren voor een nat potje cricket.

Ondanks dat de wedstrijd voornamelijk voor de lol wordt gespeeld, trekt het jaarlijks toch weer honderden toeschouwers naar de zandbank in de zeestraat Solent.

1/4Ondanks de lol, zijn de spelers bloedfanatiek Reuters
2/4Alles gebeurt onder het toeziend oog van de scheidsrechter Reuters
3/4Een nat pak is gegarandeerd Reuters
4/4Speciaal voor de gelegenheid wordt op de zandbank ook een brievenbus geplaatst Reuters

Vanochtend vroeg was het opnieuw tijd voor de strijd tussen de Island Sailing Club en de Royal Southern Yacht Club. Het is de traditie dat de clubs om het jaar een wedstrijd winnen. Vandaag ging die titel dan ook, volgens afspraak, naar de Royal Southern Yacht Club.

Royal Southern YC
@RSrnYC
Final score in this morning's very early annual Bramble Bank cricket match v @ISC_Cowes 99-70 runs to US 👍🏻🏏🥇#bramblebank #cricket #WINNER
1 jaar geleden

STER Reclame