Jens Toornstra, Kevin Diks, Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord treft Manchester City en Napoli in Champions League

Feyenoord moet het in de groepsfase van de Champions League opnemen tegen Sjachtar Donetsk, Manchester City en Napoli. Dat heeft de loting in Monaco uitgewezen.

Feyenoord is ingedeeld in groep F. Bij Napoli speelt de Belg Dries Mertens, oud-speler van onder meer AGOVV, FC Utrecht en PSV. Ook oud-Ajacied Arek Milik is actief in Napels. Bij Manchester City staan de Belgen Vincent Kompany en Kevin De Bruyne onder contract.

Sjachtar Donetsk is de kampioen van Oekraïne. De ploeg die getraind wordt door de Portugees Paulo Fonseca heeft de laatste tien jaar Dynamo Kiev verdrongen als eerste club van het land. Met acht Brazilianen en twee Uruguayanen in de selectie kent Sjachtar sterke Zuid-Amerikaanse invloeden.

De eerste wedstrijden in de Champions League zijn op dinsdag 12 en woensdag 13 september. "Het kon nog zwaarder. Ik denk dat je er wel een paar kan hebben, al steekt Manchester City erbovenuit. Het zijn mooie affiches", aldus Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi.

Robben treft Neymar

Bayern München, met Arjen Robben, werd in groep B gekoppeld aan Paris Saint-Germain, waar Neymar nu onder contract staat. Ook Anderlecht en Celtic zitten in die groep.

Daley Blind moet het met Manchester United opnemen tegen Benfica, FC Basel en CSKA Moskou. Quincy Promes, die met Spartak Moskou kampioen van Rusland werd, heeft op papier de makkelijkste groep: Sevilla, Liverpool (Georginio Wijnaldum) en Maribor zijn de tegenstanders.

Zware loting voor Peter Bosz

Trainer Peter Bosz heeft het niet getroffen met Borussia Dortmund. De ex-trainer van Ajax en Vitesse moet gaan spelen tegen Real Madrid, Tottenham Hotspur (Vincent Janssen en Michel Vorm) en Apoel FC (Boy Waterman en Lorenzo Ebecilio).

Ook Bas Dost gaat het zwaar krijgen met Sporting Portugal. In groep D zijn FC Barcelona, Juventus en Olympiakos de tegenstanders. Terence Kongolo gaat debuteren in de Champions League. Zijn AS Monaco is gekoppeld aan FC Porto, RB Leipzig en Besiktas, waar Ryan Babel en Jeremain Lens spelen.

Volledige loting

Groep A: Benfica, Manchester United, FC Basel, CSKA Moskou

Groep B: Bayern München, Paris Saint-Germain, Anderlecht, Celtic

Groep C: Chelsea, Atlético Madrid, AS Roma, Qarabag

Groep D: Juventus, FC Barcelona, Olympiakos, Sporting Portugal

Groep E: Spartak Moskou, Sevilla, Liverpool, Maribor

Groep F: Sjachtar Donetsk, Manchester City, Napoli, Feyenoord

Groep G: AS Monaco, FC Porto, Besiktas, RB Leipzig

Groep H: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur, Apoel FC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl