De fans drinken een biertje in de Letse stad Daugavpils
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

FC Utrecht-fans eindelijk Russische grens over

Het had een mooie roadtrip moeten worden, maar die dreigde dramatisch te eindigen. Vier fans van FC Utrecht vertrokken gisteravond met de auto naar Sint-Petersburg om daar de wedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg bij te wonen.

Maar na een rit van 2400 kilometer strandden ze bij de grens met Rusland. Ze mochten Rusland niet in omdat hun autopapieren niet in orde zouden zijn. Daarop reden ze naar Letland, waar ze ook tegengehouden werden.

Mitch Timman had vooraf al niet echt zin in de reis, zei hij tegen RTV Utrecht. "Eerlijk? Nee, maar goed, het moet, maar het is wel een takke-eind."

Diplomaat is redder in nood

Toen het in Letland ook niet lukte, reden de vier naar Estland. Daar kwamen ze in contact met de Nederlandse consul-generaal. Ze besloten hun auto achter te laten in Estland en zitten nu in de auto bij de consul. Die brengt ze nu naar het stadion. Naar verwachting komen ze daar een uur voor het begin van de wedstrijd aan.

De Europa League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg begint vanavond om 19.00 uur. FC Utrecht verdedigt een 1-0 voorsprong.

"We krijgen waarschijnlijk nog een goeie plek in het stadion ook. Onze voorspelling is 1-0 voor FC Utrecht, in de allerlaatste minuut."

De route die supporters tot nu toe hebben gereden

Advertentie via Ster.nl