NOS Voetbal

Zlatan is 'nog niet klaar' en tekent nieuw contract bij United

Manchester United heeft aan alle onzekerheid een eind gemaakt en de 35-jarige Zlatan Ibrahimovic ook voor komend seizoen vastgelegd. "Hij is nog niet klaar", meldt de club op Twitter.

Het aflopende contract van de 35-jarige Ibrahimovic werd afgelopen seizoen niet verlengd omdat hij een zware knieblessure opliep. De signalen dat hij toch bij United kon blijven waren er wel, maar feitelijk zat de Zweed de afgelopen weken zonder club.

"We zijn blij dat Zlatan goed herstelt en dat hij met zijn ambitie en ervaring weer terug is bij ons", liet United-manager José Mourinho weten. "Na zijn prestaties van afgelopen seizoen verdient hij ons vertrouwen."

Rugnummer 10

Ibrahimovic kwam afgelopen seizoen 46 keer uit voor United en in die duels maakte hij 28 doelpunten. Dat deed hij met rugnummer 9. Voor komend seizoen heeft hij nummer 10 gekregen.

"Het is altijd mijn intentie geweest om bij United te blijven", laat Ibrahimovic weten. "Ik moet mijn tijd nemen om volledig te herstellen, maar ik kan niet wachten om weer te spelen op Old Trafford."

Dat zijn knieblessure zo goed als voorbij is, blijkt wel uit een filmpje dat de aanvaller een aantal dagen geleden op Twitter zette. Daarin trapt hij met beide benen vol op een bokszak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl