Een Amerikaanse staffordshireterriër. De hond komt niet voor in dit artikel
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Meisje Rotterdam zwaargewond door aanval van hond

In Rotterdam is gisteravond een meisje van acht met flinke bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht nadat ze door een hond was aangevallen, meldt RTV Rijnmond. Het dier is een kruising tussen een Amerikaanse staffordshireterriër en een bullterriër.

Veel buurtbewoners hebben gezien dat het meisje werd aangevallen. "Ik hoorde heel hard 'Help, help!', dus ik rende eropaf. Samen met andere buren hebben we de hond met straatstenen op zijn kop geslagen", vertelt een buurjongen van het meisje. Volgens de jongen van 16 lag de arm van het meisje helemaal open.

Het kind is na de aanval met een traumaheli naar het ziekenhuis gebracht. Ze moet verschillende operaties ondergaan om bepaalde functies in haar bovenarm terug te krijgen, maar het ziet er naar uit dat ze haar arm wel weer kan gebruiken.

Gillen

De eigenaar van de hond vertelt aan verslaggever Karin Alberts dat zijn vader de hond uitliet. "Toen sprong het meisje voor de hond, ze begon gelijk te gillen. Op dat moment gaf de hond zijn reactie. Hij dacht dat er iets aan de hand was, en dan grijpt hij in."

Volgens de eigenaar had zijn vader het dier aangelijnd, maar schoot hij los toen hij het meisje aanviel. De hond heeft een andere hond doodgebeten en ook al eens iemand aangevallen. Toch hoopt zijn baas dat de hond, die in beslag is genomen, niet hoeft te worden afgemaakt.

"Als hij een goeie training en cursussen krijgt, hoop ik dat hij wel goed omgaat met mensen en kinderen." Gevraagd waarom hij niet eerder met zijn hond op cursus is gegaan legt hij uit dat hij geen werk had. "Nu heb ik werk. Ik stond al op het punt om naar de cursus te gaan. Ik heb genoeg geld, ik had al gespaard." De man zegt het heel erg te vinden wat er is gebeurd.

Het Openbaar Ministerie moet bepalen wat er met de hond gaat gebeuren.

De familie van het meisje heeft aangifte gedaan van het incident. De man die de hond uitliet is aangehouden. Hem wordt het toebrengen van een zware verwonding ten laste gelegd.

Advertentie via Ster.nl