De worsten bij de brandweerlieden op de barbecue
NOS NieuwsAangepast

Brandweerlieden smullen van geredde biggetjes

Maanden geleden redde de brandweer van het Engelse Pewsey twintig varkens bij een brand. Deze week smulden de brandweerlieden van saucijzen gemaakt van de dieren, tot afgrijzen van een dierenrechtenorganisatie en Facebookgebruikers.

De biggen werden in februari gered bij een grote brand in een hooischuur. De vleesvarkens werden onlangs geslacht en deels tot worst verwerkt. De varkensboer besloot een paar worsten aan de brandweermensen te geven als bedankje.

De brandweerlieden maakten foto's van het vlees op de barbecue en plaatsten die op hun Facebookpagina. Daarop kwam kritiek. Dierenrechtenorganisatie PETA beloofde veganistische worsten op te sturen. "Zodat ze echte helden voor varkens kunnen zijn." De brandweer besloot daarop de foto's te verwijderen en excuses aan te bieden.

  • Pewsey Fire Station/Facebook
    De geredde biggen
  • Pewsey Fire Station/Facebook
    De brand waarbij de biggen werden gered

De eigenaar van de boerderij snapt niet waar de ophef vandaan komt. "Ik heb deze dieren het best mogelijke leven gegeven totdat ze werden geslacht. Natuurlijk voel je je rot op het einde, maar de worsten naar de brandweer brengen, vond ik een goede manier om dankjewel te zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl