Erik ten Hag
NOS VoetbalAangepast

Ten Hag wil op witte sneakers FC Utrecht weer zien stunten

Onder grote belangstelling stond FC Utrecht-trainer Erik ten Hag in Sint-Petersburg de pers te woord, daags voor het duel van zijn ploeg tegen FC Zenit. Na de stunt van vorige week in de Galgenwaard wilden de Russische journalisten alles van de trainer weten.

"Je droeg een donkerblauw pak en witte sneakers afgelopen week. Trek je die outfit morgen weer aan?", werd er gevraagd. "Jazeker", antwoordde Ten Hag, die vervolgens zijn visie op de wedstrijd erop losliet.

FC Utrecht won een week geleden met 1-0 dankzij een doelpunt van Zakaria Labyad. "Ze moeten iets gaan doen en daar moeten wij op inspelen", vertelde Ten Hag op de persconferentie. "Ik zal met mijn opstelling zeker rekening gaan houden met de manier waarop Zenit gaat voetballen. Ik heb momenteel keuze genoeg in mijn selectie en bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd."

Erik ten Hag tijdens FC Utrecht-Zenit in zijn blauwe pak met witte sneakers

Ten Hag heeft tegen Zenit weer de beschikking over middenvelder Yassin Ayoub en verdediger Edson Braafheid. "Wij hebben er zin in en zien deze wedstrijd tegen Zenit als een mooie uitdaging en test", vertelde Ten Hag. "De tegenstander staat 1-0 achter. Dat is een gegeven. Daar zullen zij iets aan gaan doen. En daar moeten wij op voorbereid zijn."

De trainer van FC Utrecht beseft maar al te goed dat zijn ploeg nog lang niet zeker is van deelname aan de Europa League. "Alleen als we nóg beter zijn dan vorige week kunnen we de groepsfase halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl