Na deceptie Rio willen Nederlandse judoka's 'revanche' op WK

Aangepast

Slechts één bronzen medaille. Dat was de Nederlandse oogst op de laatste drie grote judotoernooien. Zowel op de twee WK's als op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kwam Oranje niet verder dan één bronzen plak.

En dus zijn de Nederlandse judoka's in aanloop naar de WK judo in Boedapest bescheiden in hun ambities. "Ik weet wat er in mij zit en waar ik toe in staat ben", vertelt Marhinde Verkerk, die twee jaar geleden brons pakte. "Het doel dit WK is om die vorm er weer uit te laten komen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlandse judoka's willen na Rio weer 'knallen' op WK

Ook voor Kim Polling en Henk Grol werd Rio een teleurstelling. Na de Olympische Spelen kwam beide judoka's bovendien niet meer in actie. Polling werd geopereerd aan elleboog en knie, Grol worstelde met zijn motivatie.

"Ik ben fit, anders was ik niet gegaan", aldus Polling. "Verwachtingen zijn er altijd, ik ben wel Kim Polling, maar ik ga niet als een halve gare dat WK judoën."

Grol maakt in Boedapest zijn rentree op de tatami. "Geestelijk gaat het goed, ik ben bereid om oorlog te voeren en te laten zien dat ik nog niet klaar ben met judo. Ik weiger te verliezen."

Noël van 't End moet de wereldkampioenschappen in Boedapest noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De beste Nederlander in de klasse tot 90 kilogram kampt met een schouderblessure en moet voorlopig rust houden.

Selectie Nederland
Margriet Bergstra (-57 kilogram), Sanne van Dijke (-70 kilogram), Kim Polling (-70 kilogram), Sam van 't Westende (-73 kilogram), Guusje Steenhuis (-78 kilogram), Marhinde Verkerk (-78 kilogram), Tessie Savelkouls (+78 kilogram), Frank de Wit (-81 kilogram), Henk Grol (-100 kilogram), Michael Korrel (-100 kilogram) en Roy Meyer (+100 kilogram)