NOS SportAangepast

Na deceptie Rio willen Nederlandse judoka's 'revanche' op WK

Slechts één bronzen medaille. Dat was de Nederlandse oogst op de laatste drie grote judotoernooien. Zowel op de twee WK's als op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kwam Oranje niet verder dan één bronzen plak.

En dus zijn de Nederlandse judoka's in aanloop naar de WK judo in Boedapest bescheiden in hun ambities. "Ik weet wat er in mij zit en waar ik toe in staat ben", vertelt Marhinde Verkerk, die twee jaar geleden brons pakte. "Het doel dit WK is om die vorm er weer uit te laten komen."

Nederlandse judoka's willen na Rio weer 'knallen' op WK

Ook voor Kim Polling en Henk Grol werd Rio een teleurstelling. Na de Olympische Spelen kwam beide judoka's bovendien niet meer in actie. Polling werd geopereerd aan elleboog en knie, Grol worstelde met zijn motivatie.

"Ik ben fit, anders was ik niet gegaan", aldus Polling. "Verwachtingen zijn er altijd, ik ben wel Kim Polling, maar ik ga niet als een halve gare dat WK judoën."

Grol maakt in Boedapest zijn rentree op de tatami. "Geestelijk gaat het goed, ik ben bereid om oorlog te voeren en te laten zien dat ik nog niet klaar ben met judo. Ik weiger te verliezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl