Archief ANP

Automobilisten kwamen vanmorgen op de A12 richting Den Haag terecht in een flinke file. Iets voor 07.00 uur kantelde bij Zevenhuizen een bus met met een aanhanger. Twee rijstroken werden afgesloten. De weg is inmiddels weer vrij en de file is weg.

Op het hoogtepunt stonden automobilisten vanmorgen zo'n twee uur in de file, meldt Omroep West.

Omroep Gelderland

Verderop stond langs de A12 op een parkeerplaats een vrachtwagen met problemen. De chauffeur had de auto stilgezet omdat hij zich zorgen maakte over zijn lading: enkele vaten met waterstofperoxide stonden bol. Brandweer en politie sloten de parkeerplaats af. De brandweer rukte massaal uit. Dat gebeurt altijd bij een melding over gevaarlijke stoffen, zegt een woordvoerder tegen Omroep Gelderland.

Twee brandweermannen in beschermende gele pakken deden onderzoek bij de vrachtwagen. Daarbij explodeerden twee vaten met waterstofperoxide, maar niemand raakte gewond. Uit voorzorg was ook een ambulance aanwezig.

De vaten worden weggehaald. Volgens een woordvoerder van de brandweer moet de grond eronder waarschijnlijk gereinigd worden. Daar komt later vandaag een bedrijf voor.

STER reclame