AFP
NOS NieuwsAangepast

Harry: rol paparazzi bij dood Lady Di onverteerbaar

De Britse prins Harry noemt de rol van de paparazzi bij de dood van zijn moeder, prinses Diana, "een van de moeilijkste dingen om me bij neer te leggen". Harry spreekt over de dood van zijn moeder, nu twintig jaar geleden, tijdens een interview met de BBC.

Diana verongelukte op 31 augustus 1997 in een verkeerstunnel in het centrum van Parijs, toen de auto waarin zij zat met hoge snelheid probeerde te ontkomen aan achtervolgende persfotografen. De prinses was in het gezelschap van de man waarmee ze een relatie had na haar scheiding van de Britse prins Charles. Harry was toen 12 jaar, zijn oudere broer William 15.

Achterbank

"De mensen die haar achtervolgden in de tunnel waren dezelfde mensen die daarna foto's van haar namen, toen ze dodelijk gewond op de achterbank van de auto zat", zegt Harry. "Dat is William en mij talloze keren verteld."

"Ze had een zeer ernstige hoofdwond maar ze leefde nog, daar op die achterbank. En de mensen die het ongeluk hadden veroorzaakt, hielpen haar niet maar namen foto's. En die foto's kwamen terecht op nieuwsredacties in dit land."

REX by Shutterstock / HH
De politie arresteerde en verhoorde de paparazzi die betrokken waren bij het ongeluk in Parijs

Beide zoons van Diana hebben in eerdere vraaggesprekken al verteld hoezeer hun moeder leed onder de overmatige aandacht van de boulevardpers. De BBC zendt zondag een documentaire uit over de dood van Diana, met daarin ook de gesprekken met William en Harry.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl