NOS NieuwsAangepast

Feestje pakken voor je naar je werk gaat? Het kan in Amsterdam

Om half zes wakker worden op een yogamatje, om half zeven de dansvloer op en twee uur later, hup, naar kantoor. Dat is het idee van Daybreaker, een ochtendfeest dat vandaag voor het eerst gehouden wordt in Amsterdam.

Het concept komt uit New York, waar het vrij gebruikelijk is om in de (heel vroege) ochtend allerlei activiteiten te ondernemen. Ook in de hoofdstad lijken er genoeg vroege vogels te zijn die warm lopen voor een feestje: de eerste editie is uitverkocht.

Even feesten voor je werk

Ondernemer Jochem van Hessen en oud-hockeyer Floris van der Linden haalden Daybreaker naar Nederland, nadat een vriend ze over het evenement had getipt. "In juni zijn we naar New York gevlogen om met de eigenaren te praten. Zij hebben ons vervolgens getraind om het feest hier goed neer te kunnen zetten", vertelt Van Hessen.

Wie al moe wordt bij het idee, moet volgens Van Hessen vooral eens naar het ochtendfeestje komen. "Het is natuurlijk persoonsgebonden hoe je je daarna voelt, maar iedereen die ik spreek zegt juist meer energie te hebben. Ze lopen de hele dag te stralen. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat we tijdens zo'n ochtend gelukshormonen vrij laten komen: dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine."

Knuffelen

Naast een energieke start van de dag willen de oprichters de bezoekers ook een gevoel van gemeenschapszin bieden. "In Amsterdam heeft iedereen een ego. We houden ons allemaal groot, maar eigenlijk heeft iedereen behoefte aan meer liefde en minder oordelen", zegt Van Hessen. "Als je op een van onze feestjes binnenkomt, staat er geen chagrijnige uitsmijter naar je identiteitskaart te kijken, maar loop je door een haag van mensen die je knuffelen."

Het is de bedoeling dat Daybreaker maandelijks terugkeert, telkens op een andere locatie in de hoofdstad. Van Hessen: "We hopen nog eens te dansen in de fietstunnel onder het Rijksmuseum of op het dak van Nemo. Hoe gaaf zou dat zijn?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl