Wesley Hoedt in actie tijdens de oefeninterland Nederland-Italië in maart
NOS VoetbalAangepast

Southampton kiest voor Hoedt als opvolger van Van Dijk

Wesley Hoedt verruilt de Italiaanse Serie A voor de Premier League. De viervoudig international heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij Southampton, waar hij ploeggenoot wordt van Jordy Clasie.

De Engelse club betaalt circa 17 miljoen euro voor de 23-jarige verdediger.

"Wesley is een van de meest veelbelovende jonge verdedigers van Europa", jubelde vice-voorzitter Les Reed op de clubwebsite. "We hebben in de afgelopen twaalf maanden veel centrale verdedigers gevolgd. Wesley stond altijd bovenaan die lijst."

Hoedt koos in de zomer van 2015, na slechts een seizoen in de hoofdmacht van AZ, voor Lazio. In Rome kwam hij in twee seizoenen tot 61 duels en vormde daar een verdedigingsduo met Stefan de Vrij.

Bovendien debuteerde hij in maart voor Oranje in het verloren WK-kwalificatieduel met Bulgarije. Sindsdien is Hoedt een vaste waarde in de selectie van bondscoach Dick Advocaat.

Opvolger Van Dijk?

Met het aantrekken van Hoedt anticipeert Southampton mogelijk op een vertrek van een andere Nederlander, Virgil van Dijk.

Van Dijk leeft al geruime tijd in onmin met de club, omdat die een overgang naar Liverpool blokkeerde. Dit seizoen heeft hij nog geen minuut gespeeld voor Southampton, waar hij vorig seizoen nog aanvoerder was.

Ook Chelsea zou belangstelling hebben voor Van Dijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl