Robin Linschoten (2015)
NOS NieuwsAangepast

Linschoten: aan de grond door fraudezaak

Robin Linschoten, de oud-VVD-staatssecretaris die wordt verdacht van belastingfraude, zit naar eigen zeggen vrijwel aan de grond. Hij vindt de manier waarop de Belastingdienst hem behandelt "onbegrijpelijk en volkomen onnodig". Dat zegt hij in het FD. Hij verzet zich tegen de gang van zaken en heeft een schikkingsvoorstel afgewezen.

Op 1 september verschijnt hij voor de rechter.

Linschoten zou over de jaren 2010 tot en met 2012 onjuiste aangiften omzetbelasting hebben gedaan en zo voor ongeveer een ton hebben gefraudeerd.

Volgens hem is fraude niet aan de orde. Hij zegt dat zijn boekhouder een fout heeft gemaakt door gedurende een langere periode te weinig btw af te dragen. "Mijn enige fout is dat ik mijn boekhouder onvoldoende heb gecontroleerd. Alsof ik opzettelijk btw ga achterhouden", zegt hij in de krant.

Niks meer

Inmiddels zit Linschoten aan de grond. Er is beslag gelegd op het grootste deel van zijn bezittingen. Zijn huis is verkocht en over een paar weken staat hij mogelijk op straat. Ook op de tegoeden van zijn opdrachtgevers is beslag gelegd.

"Ik heb niks meer", zegt Linschoten. "Ik kan mijn vaste lasten niet betalen en heb zelfs geen ziektekostenverzekering meer. Het heeft er alle schijn van dat het ermee te maken heeft dat ik een voormalig staatssecretaris ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl