1 miljoen gebruikers voor terugbetaal-app Tikkie

time icon Aangepast
ABN Amro

De mogelijkheid om via een chat-app betaalverzoeken te sturen blijkt populair. Tikkie, een app van ABN Amro voor Android en iOS om rekeningen te delen, heeft meer dan een miljoen gebruikers. Ook niet-ABN Amro-klanten kunnen de app gebruiken.

De app bestaat sinds juni vorig jaar. In de afgelopen drie maanden zijn er een half miljoen gebruikers bijgekomen. Uit gegevens van ABN Amro blijkt dat Tikkie vooral populair is onder 20- tot 35-jarigen, maar dat ook mensen van andere leeftijden de app weten te vinden.

Rekening sturen via appje

Via Tikkie kunnen gebruikers een bepaald bedrag instellen, omschrijven waar het voor is (bijvoorbeeld 'pizza' of 'feest mama') en vervolgens via een app als WhatsApp of iMessage de link delen van de website waar betaald moet worden. Via deze website kunnen gebruikers, ongeacht of ze de app hebben, betalen met iDeal. Hier krijgt de ontvanger van het geld een melding van, zodat die weet dat er is betaald.

Eten en drinken

De app wordt vooral gebruikt om rekeningen voor eten en drinken te betalen. De bank ziet daarnaast dat ook steeds meer mensen de app gebruiken om gezamenlijke boodschappen te betalen.

Gemiddeld worden er per week 150.000 betaalverzoeken verstuurd voor zo'n 27,50 euro.

Twyp

ABN Amro is niet de enige bank die een aparte app heeft uitgebracht voor betaalverzoeken. ING had Twyp (the way you pay) maar dat was geen succes en is gestopt. Om rekeningen te kunnen delen moesten beide partijen de app hebben en dat werkte niet.

Klanten van de bank kunnen via de ING-app betaalverzoeken doen, bij de Rabobank zit het ook in de app verwerkt. Internetbank Bunq heeft Slice.

STER Reclame